Erőpróba – Kígyó

A feladatban csak tömböket és primitív változótípusokat használhatsz! Minden Collection tiltott!

Adott egy kétdimenziós N sorból és M oszlopból álló tömb. Töltsd fel a [0;9] intervallumból véletlen számokkal. Írd ki az elemeit egymás mellé szóközökkel elválasztva úgy, hogy az elemeket a képnek megfelelő sorrendben írod ki: Ha van működőképes megoldásod, kérlek küldd el nekem!

6 Replies to “Erőpróba – Kígyó”

  1. Üdvözlöm!

    Azt szeretném kérdezni, hogy megoldás szempontjából az jó, ha például a 6 soros 8 oszlopos tömbömet 8 sorban és 6 oszlopban írom ki, vagy muszáj az eredeti sor/oszlop számhoz tartani magam?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Kiírni egymás mellé kell az elemeket egy sorba, annyi a lényeg, hogy a kiírt elemek sorrendje az eredeti tömb elemei közül a rajznak megfelelő legyen. Itt egy példa:
      7 0 5 0 7
      9 6 1 3 4
      2 2 9 5 0
      5 2 2 7 7

      7 9 2 5 2 2 6 0 5 1 9 2 7 5 3 0 7 4 0 7

    • Pedig ott sem vészes a dolog. A különbség, hogy ott tomb[,]-ként hozod létre, és tomb[i,j]-vel hivatkozol az elemekre. A tömb dimenzióit a tomb.GetLength(0) vagy tomb.GetLength(1)-gyel kaphatod meg. Próbáld meg ennek megfelelően 2 dimenziós tömbként megoldani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .