Hiánypótlás és egyéb praktikák

Hiánypótlás

Végre erőt vettem magamon és pótoltam egy nagyon régi hiányosságomat, elkészült az egyik fontos alap lecke a Kiíratás alapjai. Akik már jóval előrébb jártak a tananyagban, azoknak ez már remélhetőleg nem jelentett gondot, akik meg kezdők voltak, talán megértették a későbbi leckékből, hogy hogyan is kell kiíratni dolgokat.

Változások

Kérésre a leckéket összekötöttem, vagyis minden lecke végére betettem egy linket a tematika szerinti következőre. Az automatikus oldaltérkép a leckék kiadásának dátuma szerint rendezi őket, ami a számozáshoz képest eltérő sorrendet mutat, ezek a linkek ezen segítenének.

Néhány leckében apróbb javítások történtek, emlékeim szerint ezek inkább formázási és nyelvi jellegűek voltak.

Tervek

A formázott kiíratáson kívül tervben van még egy dátum műveleteket bemutató kiegészítő, és egy saját metódusokat bemutató illetve haladó lecke is.

Ahogy haladok az emelt érettségi feladatok megoldásaival azokat is folyamatosan feltöltöm. Ezek nem minden esetben egy középiskolai tanuló szemléletét tükrözik, néhol inkább ötleteket szeretnék adni feladatok megoldásához. A megoldásokban továbbra is fontos szerepet fog kapni az Objektum Orientált szemlélet. Ez annyit jelent, hogy külön osztályokat írok, melyek fizikailag is külön fájlban vannak. Metódusokat is főleg az adattárolásra használt osztályban írok, a main()-t tartalmazó vezérlő osztályban meglehetősen ritkán fogok ilyet tenni.

Minden további ötletet és tervet szívesen fogadok! Jó olvasgatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .