Beindultunk?

Kritikus tömeg

Ahogy elnézem az oldal látogatási statisztikáit, mintha mozgolódást vennék észre. Úgy tűnik, a holtpontról már sikerült elmozdulni.

Az oldal célja továbbra az, hogy az érdeklődőket megfertőzze, a már tanulókat gazdagítsa, a jókat pedig tökéletesítse. Jelenleg a programozás tananyagrész a legkidolgozottabb, egyelőre nem hiszem, hogy más irányba mozdulnék el. Teszem azt azért, mert engem is ez érdekel a legjobban. A saját tapasztalatom az, hogy kevés magyar nyelvű összefoglaló létezik a Java programozáshoz, én ezekhez szeretnék hozzátenni.

Változások

Az oldalon több dolog is megváltozott. Ha rendszeres látogató vagy, akkor több dolgot már észrevehettél ezek közül:

  • A programozási feladatok szerkezetét kicsit átszerkesztettem, kategóriákra osztottam, és elkezdtem feltölteni a feladatokat, melyek rendelkezésemre állnak.
  •  A feladatok között több olyan is van, melyek ötlete, forrása nem saját, ezeket igyekszem a rendelkezésre álló meglehetősen szűkös időmtől függetlenül feltüntetni.
  • A programkódok egy alap szürke hátteret kaptak, hogy jobban elkülönüljenek a szöveges részektől.
  • Létrehoztam egy oldaltérképet, ahol talán hamarabb meg lehet találni a régebbi anyagokat, nem kell oldalakat visszalapozni.
  • Az oldalon lévő programozási tananyagokra és feladatgyűjteményre a Creative Commons CC-BY-SA 2.5 licence vonatkozik, ennek elérhetőségét kitettem a bal oldali oldalsávba.

Tervek

  • Több linket szeretnék elhelyezni a tananyagokban, melyekkel könnyebb közöttük sorrendben navigálni, vagy ha egy korábbi tananyagra hivatkozok, akkor könnyebb legyen a kérdéses részhez ugrani.
  • Tervezek egy feladat megoldásokat tartalmazó részt is, ahol az oldalon lévő feladatok megoldásait tenném közzé hasonló szerkezetben, mint ahogy jelenleg a feladatok is fent vannak. Nem biztos, hogy ez mindegyikhez sikerül, de a legtöbbhöz igyekszem felrakni. A legtöbbet tanulni más megoldásaiból lehet.

A felhasználói visszajelzéseket mindig jó néven veszem, hibák előfordulhatnak, de az alkotó ezeket ritkán önmaga találja meg. Más munkájában mindig könnyebb hibát találni 🙂 A kapcsolat lapon lehet észrevételeket tenni, de emlékeim szerint a kommentelési lehetőséget is megnyitottam. Igaz, ezt csak regisztrált tagoknak, de ez talán nem túl nagy ár. Ha valaki regisztrálni nem szeretne, akkor a kapcsolat lapot használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .